Αθλητικός Τουρισμός: Τι είναι και γιατί είναι σημαντικό

0
913
Αθλητικός Τουρισμός: Τι είναι και γιατί είναι σημαντικό

Ορισμός του αθλητικού τουρισμού

Το EcoAction ορίζει τον αθλητικό τουρισμό ως κάθε ταξίδι που γίνεται για να συμμετέχει σε ένα αθλητικό γεγονός – συμπεριλαμβανομένης της παρακολούθησης. Όσο ένας αθλητισμός (ποδόσφαιρο, μπέιζμπολ, γκολφ, ποδόσφαιρο, κρίκετ, βόλεϊ) είναι ο πρωταρχικός λόγος για τα ταξίδια κάποιου, μπορεί να θεωρηθεί αθλητικός τουρισμός.

Αυτή η συγκεκριμένη κατηγορία στον αθλητικό τουρισμό είναι όπου ένα άτομο ή άτομα ταξιδεύουν σε ένα επιλεγμένο κέντρο αναψυχής ή αθλητικό συγκρότημα για να συμμετέχουν ενεργά σε ένα αθλητικό γεγονός. Αυτό θα μπορούσε να είναι κάτι από ένα πρωτάθλημα ραντεβού για συνταξιούχους ζευγάρια, στην μικρή ομάδα μπάσκετ του Johnny που πετάει στην Ελλάδα για μια επιλεκτική προσκλητήρια (κάπου στη μέση είναι το τυπικό τουρνουά ποδοσφαίρου για το Σαββατοκύριακο).

Η Wintergreen Research, Inc έχει εκτιμήσει τη βιομηχανία του τουρισμού για τη νεολαία σε 15,8 δισεκατομμύρια δολάρια και έχει προβλέψει ότι θα διπλασιαστεί σε μέγεθος τα επόμενα χρόνια. Ως εκ τούτου, αναφέρεται ευρέως ότι βιώνουμε σήμερα μια «έκρηξη» νέων παρόχων περιεχομένου, προορισμών και κοινοτήτων που θέλουν να αξιοποιήσουν το δυναμικό οικονομικής ανάπτυξης του αθλητικού τουρισμού.

Γιατί ο Αθλητικός Τουρισμός είναι σημαντικός

Εκτός από τα προφανή και τεράστια οφέλη του ταξιδιού, ο αθλητικός τουρισμός είναι εξαιρετικός για την οικονομία για έναν απλό λόγο: παράγει οικονομικό αντίκτυπο μέσω άμεσων δαπανών σε μια κοινότητα.

Ο αθλητικός τουρισμός είναι μια ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά στον τουριστικό τομέα. Στην πραγματικότητα, εμείς στο EcoAction συμμεριζόμαστε την πεποίθηση ότι είναι σήμερα ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος τομέας της ταξιδιωτικής βιομηχανίας. Από τουρνουά Σαββατοκύριακου, σε μια απόδραση το Σαββατοκύριακο στην Ελλάδα, αυτό το είδος τουρισμού φέρνει σε δεκάδες χιλιάδες, ακόμη και εκατοντάδες χιλιάδες θεατές. Και μάντεψε τι? Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να τρώνε, και χρειάζονται μέρη για να μείνουν (ίσως και ένα καλό αναμνηστικό). Αυτό σημαίνει περισσότερα χρήματα για ξενοδοχεία, εστιατόρια, αθλητικές εγκαταστάσεις και καταστήματα δώρων.

Πώς να ξεκινήσετε ένα αθλητικό τουριστικό συγκρότημα

Αθλητικός Τουρισμός

Η εκκίνηση ενός νέου αθλητικού τουριστικού συγκροτήματος ξεκινά με ένα όραμα και μετακινείται γρήγορα στην κατανόηση της ευκαιρίας στην κοινότητα. Αν η τοποθεσία, η ζήτηση της αγοράς και άλλοι παράγοντες είναι γεμάτοι, πόλεις όλων των μεγεθών μπορούν να επωφεληθούν από την οικονομική ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού. Μια έκθεση σκοπιμότητας, οι οικονομικές προβλέψεις και η έκθεση ευκαιριών αγοράς είναι όλες κρίσιμες για την κατανόηση και την αξιολόγηση της ευκαιρίας. Ένα άλλο κρίσιμο στοιχείο για τον προγραμματισμό ενός επιτυχημένου συγκροτήματος είναι η καλλιέργεια μιας ενιαίας οπτικής γωνίας μεταξύ των τοπικών πολιτών, των ενδιαφερομένων έργων και της πόλης ή του νομού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here