Αθλητικός Τουρισμός

0
942
Αθλητικός Τουρισμός

Ένα από τα μεγαλύτερα και ταχύτερα αναπτυσσόμενα τμήματα της τουριστικής βιομηχανίας, ο αθλητικός τουρισμός και η έννοια των ανθρώπων που ταξιδεύουν για να συμμετάσχουν και να παρακολουθήσουν τον αθλητισμό χρονολογούνται από τους αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο αθλητικός τουρισμός αναφέρεται σε ταξίδια για να παίξει αθλήματα, να παρακολουθήσει αθλήματα ή να επισκεφθεί ένα αθλητικό αξιοθέατο που περιλαμβάνει τόσο ανταγωνιστικές όσο και μη ανταγωνιστικές δραστηριότητες. Παρόλο που υπάρχουν πολλοί ορισμοί ή αθλητικός τουρισμός, η EcoAction έχει εντοπίσει πέντε βασικές κατηγορίες: αθλητική συμμετοχή, τουρισμός με αθλητικό περιεχόμενο, πολυτελές αθλητικό τουρισμό, αθλητικές εκδηλώσεις και αθλητική εκπαίδευση.

Οφέλη από τον Αθλητικό Τουρισμό

Τα οφέλη από τον εντοπισμό, την προσέλκυση και τη διατήρηση διεθνών, εθνικών, περιφερειακών, κρατικών και τοπικών αθλητικών εκδηλώσεων περιλαμβάνουν:

  • τόνωση της τοπικής οικονομίας
  • να βελτιώσει την εικόνα της περιοχής
  • παρέχουν εξαιρετική ψυχαγωγία και σε ορισμένες περιπτώσεις
  • συμβάλλουν στην ποιότητα ζωής

Πώς συμμετέχει μια Κοινότητα ή μια Εταιρεία στον Αθλητικό Τουρισμό;

Αθλητικός Τουρισμός

Πολλές εταιρείες τουρισμού, όπως το EcoAction, συμμετέχουν στην υποβολή προσφορών, σχεδιασμού και διοργάνωσης αθλητικών τουριστικών δραστηριοτήτων, συμπεριλαμβανομένης της τοπικής αθλητικής επιτροπής ή άλλων ομάδων διαχείρισης προορισμών. εγκαταστάσεις σχεδιασμού και εκδηλώσεων. προμηθευτές τροφίμων και καταλύματος, εταιρικοί χορηγοί, μέσα μαζικής ενημέρωσης, υπηρεσίες μεταφοράς και άλλες υπηρεσίες υποστήριξης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here